Tek Gmail Hesabıyla Sınırsız E-Mail Adresi Oluşturun

Günümüz teknolojisi ile birlikte e-mail artık hayatımızın paylaşılmazı haline geldi.Kaç tane mail hesabınız vardır diye sorsam sanırım en az 2 tane söyleyeceksinizdir.O kadar forum sitesine üye olmuşuzdur ki artık hangi adresle nereye üye olmuşuzdur, gelen mailler hangi mail adresimize geldi derken bazen içinden çıkılmaz hale gelir bu trafik.
Bu yazımda popular e-mail sağlayıcılarından olan gmail ‘in önemli bir özelliğinden bahsedeceğim.Ufak bir ipucuyla tek bir gmail adresiyle sınırsız mail adresi alacağız.
1)Diyelim mail adresimiz: username@gmail.com
Bu adresinizi aşağıdaki türevlerini kullanarak mail alabilirsiniz.
Arkadaşlarınıza veya herhangi bir siteden günlük haber aldığınız yere yukarıdaki türevlerini oluşturduğumuz adresi verdiğinizde oraya gelen maillerin hepsi username@gmail.com adresinde toplanacak.
2)Tekrar örnek adresimizden devam edelim.Araya “.” işareti koyduğumuz gibi “+” işareti koyarak da mail adresi türevlerini oluşturabiliriz.Şöyle ki
asıl adresimiz username@gmail.com.Biz bu adresin aşağıdaki gibi türevlerini oluşturabiliriz.
username+twitter@gmail.com
username+google@gmail.com gibi gibi.
Bu adreslere gelen mailler username@gmail.com adresinizde toplanacak.<![if !vml]><![endif]>
Yukarıdaki ufak hilelerle gmail adresinizin sınırsız türevini oluşturabilirsiniz.Diyelim adresiniz mustafakemal@gmail.com adınızı ve soyadınızı ayırarak “mustafa.kemal@gmail.com “bu mail adresinizi kullanabilirsiniz.Ayrıca üye olduğunuz sitelere username+facebook@gmail.com gibi her siteye değişik mail adresi oluşturup hangi sitenin sizin adresinizi spam servislerine verdiğini görebilirsiniz.Eğer gmail hesabınızda filtreleme özelliğini kullanıyorsanız bu şekilde filtreleme de yapabilirsiniz.
Yukarıda bahsetmediğim değişik durumlarda kolaylık sağlaması için bu yöntemleri kullanabilirsiniz.Varsa aklınıza gelen paylaşmanızı bekliyorum.

Yorumlar